Επιμέλεια κειμένων – Συγγραφικά

Η σελίδα προβλήθηκε: 43 φορές

 

εκτύπωση από: www.Lulu.com

Σε έντυπη μορφή: ISBN: 9781716909559 – σελίδες 81 –  (για να το παραγγείλετε εδώ)

για αποστολή του e-book στο mail σας (εδώ)

Οπισθόφυλλο

Κάποια γνωμικά που έχουν διατυπώσει καταξιωμένοι λογοτέχνες είναι η αφορμή να αναπτυχθούν κάποιες σκέψεις γύρω από το «γράψιμο». Αν ψάξουμε στο διαδίκτυο θα τα βρούμε εύκολα. Και φυσικά, όσα αναφέρονται εδώ δεν είναι παρά δικές μου ιδέες· μη φανταστείτε καν ότι είναι κανόνες. Πολλές φορές, μάλιστα, το γράψιμο με παρασύρει μακριά και δεν ακολουθώ ούτε εγώ τις ιδέες που θα ήθελα να με οδηγούν. Αν όμως το έργο τελικά βγει καλό, τότε καλώς έκανα και παρέκαμψα ακόμα και τις δικές μου απόψεις. Δηλαδή, όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα.

Είναι, απλά, μια προσωπική άποψη και σαν τέτοια μόνο μπορεί να θεωρηθεί. Τίποτα από όσα ακολουθούν δεν είναι θέσφατο. Όλα ανατρέπονται και αναθεωρούνται. Δεν είναι κανόνες, δεν είναι προτροπές, δεν είναι μαθήματα, δεν είναι επιστήμη, δεν είναι τίποτα· οι δικές μου εμπειρίες είναι. Και φυσικά δεν τα γράφω για σας, για μένα τα γράφω. Έτσι, γιατί μια μέρα σηκώθηκα και είπα: δεν σκαλίζω σε ένα χαρτί όλα όσα έχω μάθει γύρω από το γράψιμο;

Τα παραθέτω για να γίνουν η αφορμή να συζητηθούν περαιτέρω στο κάθε μυαλό που θα τα διαβάσει. Ούτε ευελπιστώ να κάνω μάθημα σε κανέναν από εσάς. Απλές σκέψεις και έτσι να τις πάρετε. Όσοι θέλετε να συζητήσουμε τις ιδέες αυτές, θα με υποχρεώνατε αν το κάνατε στο mail που παραθέτω στις πρώτες σελίδες αυτού του  δοκίμιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *