Εκδοτικός οίκος ή αυτοέκδοση βιβλίου;

Ενημέρωση της 29-10-2018.

Η τελευταία ενημέρωση που έχω, είναι ότι η Amazon μετά την συγχώνευσή της με την  KDP σταμάτησε δυστυχώς να υποστηρίζει την εκτύπωση βιβλίων, που είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα. Υποτίθεται, ότι θα προσπαθήσουν να εντάξουν και την Ελληνική γλώσσα στο  menu τους κάποια στιγμή, στο απώτερο και αόρατο μέλλον. Δυστυχώς!

##############

Θα ήθελα εδώ να σχολιάσω την εμπειρία μου από την αυτοέκδοση του πρώτου μου βιβλίου.

Κατ’ αρχάς γιατί διάλεξα την αυτοέκδοση;

Έχω διαβάσει τόσα πολλά σχόλια από άλλους συγγραφείς, που περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τις εμπειρίες που είχαν, όταν αποπειράθηκαν να κάνουν την έκδοση του βιβλίου τους στους κλασικούς εκδότες που έχουμε στη χώρα μας. Θα τα έχετε διαβάσει και εσείς, οπότε περιττή η επανάληψή τους.

Έτσι απευθύνθηκα στη γνωστή Amazon μέσω της CreateSpace.

Τη συνεργασία μου με αυτούς τους ανθρώπους, την βαθμολογώ με άριστα. Πλατφόρμα υποβολής του έργου φιλική, γρήγορη έγκριση του περιεχομένου, και πολύ γρήγορα το βιβλίο είχε ανέβει στη πλατφόρμα της Amazon.

Όσο για το κόστος έκδοσης του 1ου αντίτυπου, μόνο 3€ συν τα ταχυδρομικά έξοδα. Ναι καλά διαβάζετε, πλήρωσα 3€ για να πάρω στα χέρια μου το 1ο αντίτυπο σε διάστημα μιας βδομάδας από τη στιγμή που το υπέβαλα. Τη τιμή του βιβλίου την ορίζει ο συγγραφέας και η Amazon παίρνει για τα έξοδα της περίπου το 25% της τιμής πώλησης του βιβλίου.

Πόσα λεφτά πληρώνει εδώ, ο Έλληνας συγγραφέας σε Ελληνικό εκδοτικό οίκο για να τυπώσει υποχρεωτικά όχι ένα αντίτυπο, αλλλά κάποιες 100άδες;

Πόσο κέρδος επί τοις % της τιμής πώλησης του βιβλίου, παίρνει ο συγγραφέας;

Έχω διαβάσει στα σχόλια εξωφρενικές τιμές.

Αν τα έχετε ακούσει και εσείς, τότε “στη Μόσχα αδέλφια μου, όλοι μαζί στη Μόσχα”.

 

Τελικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε εδώ τις εμπειρίες που έχετε και σεις από την έκδοση των βιβλίων σας.

1 thought on “Εκδοτικός οίκος ή αυτοέκδοση βιβλίου;

  1. Σε κάθε υπόθεση υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά.
    Τι επιδιώκει ο συγγραφέας; Να πουλήσει το έργο του ή να διαδώσει την άποψή του; Για την πρώτη περίπτωση η Amazon δεν βοηθάει. Εδώ υπερτερούν τα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Στη δεύτερη περίπτωση, το κόστος για τον αγοραστή πρέπει να είναι πολύ μικρό. Η ελληνική αυτοέκδοση είναι πιο αποδοτική με την έννοια πως 100 βιβλία κοστίζουν περίπου 300€. Με τιμή 8€/βιβλίο, μόλις 40 πωλήσεις έχουν αποσβέσει το κόστος έκδοσης.Με κάποια προσπάθεια μπορούν να πουληθούν άλλα 40 βιβλία στα τοπικά βιβλιιοπωλεία σε τιμή 5€. τα υπόλοιπα 20 τα χαρίζεις για να σε γνωρίσουν. Ακόμα πιο απλή υπόθεση είναι η ηλεκτρονική έκδοση (e-book) με κόστος έκδοσης, συσκευασίας και αποστολής μόλις 0€.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.