επιμέλεια κειμένων και συγγραφικά σλόγκαν

Επιμέλεια κειμένων – Συγγραφικά

Home » Blog » τα Βιβλία μου » Επιμέλεια κειμένων – Συγγραφικά

[δείτε όλη τη λίστα των βιβλίων μου]

Η εκτύπωση και διανομή του βιβλίου γίνεται από: www.Lulu.com
Έντυπη μορφή: ISBN: 9781716909559 – σελίδες 81 –  (για να το παραγγείλετε εδώ)

Καταξιωμένοι λογοτέχνες έχουν διατυπώσει διάφορα συγγραφικά σλόγκαν, βγαλμένα από τη πολύχρονη ενασχόλησή τους με τη συγγραφή και τα οποία μας δίνεται η αφορμή να τα σκεφτούμε κατά την επιμέλεια των κειμένων.

κάντε κλικ για να ξεφυλίσετε (δωρεάν) τις πρώτες σελίδες

κάνετε κλικ στο εικονίδιο για να λάβετε το ebook στο mail σας,  (αρχείο pdf).

Οπισθόφυλλο

Αν ψάξουμε στο διαδίκτυο θα βρούμε εύκολα αυτά τα σλόγκαν. Φυσικά, όσα σχολιάζονται εδώ δεν είναι παρά δικές μου ιδέες· μη φανταστείτε καν ότι είναι κανόνες. Πολλές φορές, μάλιστα, το γράψιμο με παρασύρει μακριά και δεν ακολουθώ ούτε εγώ τις ιδέες που θα ήθελα να με οδηγούν. Αν όμως το έργο τελικά βγει καλό, τότε καλώς έκανα και παρέκαμψα ακόμα και τις δικές μου απόψεις. Δηλαδή, όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα.

Είναι, απλά, μια προσωπική άποψη και σαν τέτοια μόνο μπορεί να θεωρηθεί. Τίποτα από όσα ακολουθούν δεν είναι θέσφατο. Όλα ανατρέπονται και αναθεωρούνται. Δεν είναι κανόνες, δεν είναι προτροπές, δεν είναι μαθήματα, δεν είναι επιστήμη, δεν είναι τίποτα· οι δικές μου εμπειρίες είναι. Και φυσικά δεν τα γράφω για σας, για μένα τα γράφω. Έτσι, γιατί μια μέρα σηκώθηκα και είπα: δεν σκαλίζω σε ένα χαρτί όλα όσα έχω μάθει γύρω από το γράψιμο;

Τα παραθέτω για να γίνουν η αφορμή να συζητηθούν περαιτέρω στο κάθε μυαλό που θα τα διαβάσει. Ούτε ευελπιστώ να κάνω μάθημα σε κανέναν από εσάς. Απλές σκέψεις και έτσι να τις πάρετε. Η επιμέλεια των κειμένων γίνεται ευκολότερη, όταν έρχονται στο μυαλό μας τα κατά καιρούς διατυπωθέντα συγγραφικά σλόγκαν.

Όσοι θέλετε να συζητήσουμε τις ιδέες αυτές, θα με υποχρεώνατε αν το κάνατε στο mail μου.


[δείτε όλη τη λίστα των βιβλίων μου]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *