Χαρίζονται τα βιβλία;

Home » Blog » Απόψεις » Χαρίζονται τα βιβλία;


Μα δίνονται τα βιβλία δωρεάν; Ναι, δίνονται, δωρεάν. Δίνονται για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου αυτού υπάρχουν links που οδηγούν τον επισκέπτη σε “Δημοσιεύσεις Βιβλίων”  και “Ακουστικά βιβλία”. (Για τα ακουστικά βιβλία δείτε περισσότερα εδώ).

Για παράδειγμα, τα ακουστικά βιβλία είναι μια προσφορά σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αδικημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Μερικοί έχουν προσαρμοστεί στην πραγματικότητά τους και έχουν καταφέρει να φέρουν τη ζωή τους σε ένα σχετικά καλό επίπεδο. Έχουν καταφέρει να τη χαίρονται.

Υπάρχουν και άλλοι αυτής της κατηγορίας που ζουν μέσα στο σκοτάδι για διάφορους λόγους και εκφεύγουν της αρμοδιότητάς μας. Σε αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους έχει “απαγορευτεί” να χαίρονται τη λογοτεχνία. Ένα δικαίωμα που όλοι μας το θεωρούμε σαν ανθρώπινο δικαίωμα. Ε, αυτό το δεδομένο δικαίωμα των ανθρώπων, το κάνουμε εφικτό μέσα από αυτή τη λειτουργία που λέγεται “ακουστικά βιβλία”.

Μετά, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την οκονομική άνεση να αγοράζουν βιβλία. Έχουν όμως τη διάθεση να διαβάζουν. Δεν εξετάζουμε το γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα που προαναφέραμε. Απλά, διαπιστώνουμε ότι υφίσταται και μια τέτοια κατηγορία ανθρώπων.

Κάποιοι άλλοι αναγνώστες θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο περιεχόμενο ενός βιβλίου, γιατί έχει καεί η γούνα τους από βιβλία που -με την πρώτη ματιά- τους κέντρισαν το ενδιαφέρον, τα αγόρασαν και το μετάνοιωσαν. Εδώ, λοιπόν, τους δίνεται η ευχέρεια να μη ρίξουν μόνο μια, αλλά πολλές ματιές. Αν τους αρέσει το e-book που θα κατεβάσουν, ας το διαβάσουν και όλα καλά.

Αν τώρα τους δημιουργηθεί η επιθυμία να το αποκτήσουν και σε έντυπη μορφή, το παραγγέλνουν και σε λίγες μέρες θα το έχουν στο σπίτι τους. Αν τους αρκεί που το διάβασαν, αλλά δεν έχουν την κάψα να το έχουν και στη βιβλιοθήκη τους, και πάλι όλα καλά.

Και τι κερδίζει ο συγγραφέας;

Το κέρδος για τον συγγραφέα θα είναι, αν οι πιο πάνω αναγνώστες κάνουν τον κόπο να στείλουν τα σχόλια τους -θετικά έως αρνητικά- αφού το διαβάσουν. Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, το ότι κάποιος ασχολήθηκε με το έργο τους και μάλιστα μπήκε στον κόπο της αξιολόγησης. Δεν είναι σημαντικό για τον συγγραφέα ότι θα χάσει -από τη δωρεάν διάθεση του ακουστικού ή του e-book βιβλίου- ένα ποσό του ενός, των δύο ή τριών ευρω.

Τώρα, αν κάποιος αναγνώστης θελήσει να δείξει την εκτίμησή του στο έργο που για πολλούς μήνες πάσχιζε ο συγγραφέας να τελειώσει, ε, τότε έχει τον τρόπο να στείλει αυτό το μικρό αντίτιμο μέσω της τράπεζάς του.

Δεν θα του πούμε όχι!

Ποτέ οι δημιουργοί δεν απαρνήθηκαν την ανταμοιβή και μη πιστεύετε όταν σας λένε το αντίθετο.

Όπως και να ΄χει απολαύστε το διάβασμα, με ή χωρίς ανταμοιβή.

 

ΥΓ

και στο κάτω-κάτω βρε αδελφέ, δεν τα γράψαμε για να τα έχουμε κλειστά μυστικά στο συρτάρι μας. Δικά μας είναι και τα κάνουμε ότι θέλουμε!

Τελικά, η ερώτηση για το αν δίνονται τα βιβλία δωρεάν, νομίζω ότι έχει μία απάντηση – μα, και βέβαια δίνονται.


 

 

1 σκέψη στο “Χαρίζονται τα βιβλία;

  1. – Κάθε τι που εκφράζεται -παρουσιάζεται δημόσια- δεν είναι κάτι άλλο παρά το “μέσα” του δημιουργού του.
    – Μπορεί αυτό το “μέσα” να ενδιαφέρει κι άλλους ανθρώπους; Μπορεί με μικρές βέβαια πιθανότητες
    – Τότε τα best sellers πώς δικαιολογούν εκατομμύρια πωλήσεις;
    – Οι εισπράξεις τέτοιων βιβλίων είναι απλά θέμα προβολής και δημιουργίας καταστάσεων πως τάχα σου ταιριάζει ένα τέτοιο βιβλίο ή θα δεις σ΄αυτό και τη δική σου κατάσταση κ.λ.
    – Δηλαδή φτιαχτό και σ’ αυτήν την περίπτωση;
    – Πες το “ανθρώπινες αδυναμίες”. Είναι πιο κομψό. Άλλωστε αν κάθε συγγραφέας επηρέαζε το δεκάκις εκατομμυριοστό του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, ο κόσμος μας θα ήταν αγνώριστος σήμερα. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, οπότε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *