Ηχητική επένδυση παραμυθιού audio book

Ηχητική επένδυση παραμυθιού, audio book

[η φωτογραφία προέρχεται από το https://pixabay.com και είναι ελεύθερη προς χρήση]

Home » Ηχητική επένδυση παραμυθιού, audio book


Η ηχητική επένδυση παραμυθιού σε μορφή audio book είναι εδώ. Εδώ και λίγο καιρό μπήκα σε μια διαφορετική αντιμετώπιση του βιβλίου. Συγκεκριμένα του παραμυθιού. Παίρνω το παραμύθι από τον συγγραφέα  του και το ντύνω με ήχο. Προκύπτει κάτι που μοιάζει με audio book. Πρόκειται για μια φιλότιμη προσπάθεια να παρουσιαστεί το παραμύθι με άλλον τρόπο.

Το παραμύθι “ντύνεται” με διακριτική μουσική υπόκρουση. Τα δρώμενα που περιγράφονται στο παραμύθι γίνονται ηχητικά εφέ.

Όλο το ηχητικό (αφήγηση, εφέ και μουσική) τίθενται συνεχώς υπόψη του συγγραφέα, προκειμένου το έργο του να μην αλλοιωθεί ως προς το νόημα και τον παλμό που θέλει ο συγγραφέας να μεταδώσει.

Το audio book παραδίδεται στον συγγραφέα για οποιαδήποτε χρήση αυτός επιθυμεί. Μπορεί να θέλει να το χρησιμοποιήσει για προώθηση του κλασικού έντυπου παραμυθιού του. Μπορεί να θέλει να το μεταδώσει σε κάποιο κανάλι του ή σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό. Μπορεί να θέλει να το πουλήσει σαν σκέτο ηχητικό παραμύθι. Οι επιλογές για τον συγγραφέα είναι πολλές. Το ηχητικό αποτέλεσμα του ανήκει όπως του ανήκει και το κυρίως παραμύθι.

Από αυτήν τη σελίδα, λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζω τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας μου με τους συγγραφείς για την ηχητική επένδυση παραμυθιού σε μορφή audio book.

Ακούστε σε αυτό το σημείο δείγματα της δουλειάς αυτής και απολαύστε το παραμύθι… αλλιώς.


“Ένα ξεχωριστό μουστάκι”

συγγραφέας Ελένη Πετροπούλου, διάρκεια 14 λεπτά.

Βιογραφικό της συγγραφέως:

Η Ελένη Πετροπούλου από πολύ μικρή σκαρφιζόταν ιστορίες που την ταξίδευαν σε τόπους μαγικούς, πολύχρωμους όπου ζούσε ξακουστές περιπέτειες. Μεγαλώνοντας συνέχισε να διηγείται ιστορίες στους μαθητές της καθώς σπούδασε νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξασκεί αυτό το επάγγελμα μέχρι και σήμερα. Κατόπιν, έκανε μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μετεκπαιδεύσεις στην μουσικοκινητική, το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο, τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Είναι εκπαιδεύτρια ρομποτικής και εμψυχώτρια μουσειακής αγωγής και πολιτιστικών προγραμμάτων με συμμετοχή σε αρκετά εθελοντικά προγράμματα και συνέδρια για την εκπαίδευση. Όνειρο της είναι να επιβιβάσει τους μικρούς της αναγνώστες στο καράβι για ένα ταξίδι με προορισμό τη φαντασία.

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:

gemoleni@gmail.com


“Η Ευανθία και ο Κώστας ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα” (απόσπασμα 2 λεπτών)

συγγραφέας Μαρία Μαυρουδή, διάρκεια 7 λεπτά

Βιογραφικό της συγγραφέως:

Η Μαρία Μαυρουδή είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και αρθρογράφος. Η αγάπη για τη συγγραφή σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την πείρα που έχει αποκτήσει από τον υπέροχο κόσμο της ειδικής αγωγής την οδήγησε στη σκέψη να γράψει παραμύθια τα οποία θα έχουν τη μαγική δύναμη να βοηθήσουν τα παιδιά, που θα είναι και οι πρωταγωνιστές τους, να ξεπεράσουν μία φοβία ή μία δυσκολία που αντιμετωπίζουν. Γιατί όπως λέει και η “Μάργκω” της, η πρωταγωνίστρια του πρώτου της συγγραφικού παιδιού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός με τον τίτλο “Το μυστικό της νεράιδας”, όλα τα παιδάκια αξίζουν να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:

gariffalo@gmail.com