Κουκλόσπιτο

Home » Blog » Τέχνη » Κουκλόσπιτο


Κατασκευαστής: Στέλλα Χατζή

Η τέχνη της μινιατούρας με κουκλόσπιτο

Πολλοί θεωρούν τα κουκλόσπιτα ως ένα ακόμη είδος παιδικού παιχνιδιού. Για τους μινιατουρίστες όμως είναι ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας.

Για να φτιάξει κάνεις ένα κουκλόσπιτο πρέπει να διαλέξει: τι εποχής σπίτι θα κατασκευάσει, να κάνει έρευνα για τα έπιπλα και αξεσουάρ της εποχής που έχει επιλέξει, να διαλέξει την κλίμακα μεγέθους και φυσικά να αρχίσει την κατασκευή.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της απασχόλησης έγκειται στην ποικιλία υλικών και τεχνικών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν: ξύλο, πέτρες, μέταλλο, ύφασμα, πηλός, σκοινί, πλαστικό και πολλά άλλα. Για την κατασκευή ενός κουκλόσπιτου χρειάζονται λίγο πολύ, όλα. Βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας, αν θέλει κάποιος τα φώτα του σπιτιού να ανάβουν, λίγη ξυλοκοπτική, λίγη πηλοπλαστική, λίγη ραπτική. Και φυσικά πολλή φαντασία.

Το συγκεκριμένο κουκλόσπιτο είναι κλίμακας 1:12. Το σχέδιο και τα αρχικά του κομμάτια είχαν κυκλοφορήσει πριν από μερικά χρόνια από τη σειρά περιοδικών για συλλέκτες της Daegostini. Μετά την κατασκευή του, συνειδητοποίησα ότι οι σχεδιαστές του δεν είχαν προνοήσει να βάλουν μια σκάλα για να συνδέεται το ισόγειο με τον πρώτο όροφο. Επιχείρησα να φτιάξω τη σκάλα αυτή χρησιμοποιώντας ξυλάκια από σουβλάκια. Και τότε άρχισε για μένα το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μινιατούρων. Κάποια από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ του τα αγόρασα. Πολλά άλλα τα κατασκεύασα, κυρίως ανακυκλώνοντας άχρηστα αντικείμενα, όπως ρετάλια από υφάσματα, συσκευασίες προϊόντων, σπασμένα πλαστικά, χάντρες από χαλασμένα κοσμήματα κλπ.

Πρόκειται για ένα χόμπι πολύ δημιουργικό και πολύ ευχάριστο.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα .


 


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *